[center:faaea7ffbe]Zdrowych spokojnych i wesołych Świąt Wielkiej Nocy, mokrego dyngusa i szerokiej drogi by się kółeczka szczęśliwie kręciły
[/center:faaea7ffbe]
Cichy1401. W silniku wolnossącym 2.0 8V niewiele jesteś w stanie zrobić za rozsądne pieniądze (mam na myśli bez podwajania wartości auta). Najbardziej efektywnym rozwiązaniem będzie sprzedaż obecnego auta i kupno tdi.
Porządny mod 2.0 to jakieś 20k PLN.
Stozkowy filtr paliwa z power rura - przyrost zwykle srednio 10-20%
Magnetyzery. Przynajmniej trzy. Kazdy daje wedlug producenta nawet i 20%. To mamy w najgorszym wypadku 50%.
Luzny i ryczacy wydech da z 10KM najmarniej.
Teraz zsumujcie procenty i policzcie. Prawie 200KM jak nic.
Mozna jeszcze jakas naklejke dac na szybe. Sa takie co daja podobno nawet i 30KM.
PS. Sylwestrowy humor mam. :lol:
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
Chłopaki macie rację, trzeba tylko pamietać o zamontowaniu płyty CD pod lusterkiem bo przy takiej mocy po modach łatwo podpadać pod radar :lol:
A tak poważnie to mozna się bawić w modyfikacje mechaniczne, ale IMO to strata czasu i pieniędzy, zysk mocy do koniecznego nakładu pracy i srodków nie wygląda zachęcająco.
Na rynku jest wiele firm które oferują takie przeróbki, tu możesz trochę poczytać:
MOZNA JAKOS WZMOCNIC SILNIK W 2LIT BENZYNIE OCTAVII
tak. świetnym przykładem jest 2.0 zrobione przez VTG na 2.0T (w Octavii 4x4) w oparciu o elementy z 1.8T. Poza tym, że paliło tyle, co smok, to jeździło jak kupa i w Modlinie na ćwierć mili wykręciło czas o jakąś sekundę gorszy, niż moje 1.8T (wówczas prawie seryjne i bujające się na K03). Jedyna słuszna rada - nie tykać, albo sprzedać auto, kupić jakieś szybkie i dopiero modyfikować...
zgadzam sie z bezdusznym - mozna sprobowac NOSa - chyba najtaniej. Mozna tez popracowac nad glowica, w polaczeniu z lekkim dolotem i lekkim wydechem bedzie lepiej. O ile lepiej ? cichy1401, zrob i sie pochwal - bedziemy wiedzieli.
mozna tez zapytac pana Googla albo chociaz przeklikac sie przez archiwum - twoje pytanie padalo na tym forum dobrych pare razy...
cichy1401, Ale co ci malo ?? Przeciez to jezdzi dosc sprawnie. Lepiej od 90KM diesla, prawie jak 110KM diesel. Fakt, ze nie ma odczuwalnego odejscia jak na turbinie, ale czasy ma niezle.
Komentarz